Welkom bij Kanters Graszoden
Voor hoveniers die kiezen voor graszoden van hoge kwaliteit, een eerlijke prijs en een geweldige service. Bij ons ben je aan het juiste adres.
Ben je al klant of wil je graag klant worden? Ons team staat voor je klaar.
online bestellen
Ben je al klant bij Kanters Graszoden en wil je direct bestellen? Dit kan snel en eenvoudig via ons online bestelformulier.
Naar bestellen >>
Nieuwe klant worden?
Ben je nog geen klant bij Kanters Graszoden? En wil je als hovenier ook het beste voor je klant? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op.
Naar aanmeldformulier >>
Hoveniers aan het woord
Vandaag voor 15:00 besteld, morgen geleverd
Onze vaste klanten zijn altijd welkom tijdens het afhalen van de door jou bestelde graszoden. Dit kan zowel op onze werf, maar als het beter uitkomt om op het veld te laden dan kan dat ook. Onze centrale ligging zorgt ervoor dat we makkelijk te bereiken zijn. Onze locatie ligt vlakbij de snelweg. Wil je liever de graszoden op een locatie naar keuze laten bezorgen, dan kan dat natuurlijk ook. Informeer naar de mogelijkheden.
- Uitstekende kwaliteit graszoden
- Dagelijks vers van het land
- Gewenste levermoment op te geven
- Zelf afhalen of laten bezorgen
- Op dinsdag en vrijdag bezorging richting Limburg
Samen gaan we voor groen
Het fundament van Kanters Graszoden is voor een belangrijk deel opgebouwd uit de samenwerking met onze hoveniers. Door samen te werken kunnen wij de lat voor ons product hoger leggen. Samen weten we waar we het voor doen. Tevreden klanten die genieten van hun nieuwe groene gazon.
Team Kanters Graszoden
Meest gestelde vragen
Goede vragen verdienen een goed antwoord. Hieronder vind je een selectie van de meest gestelde vragen over graszoden. Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Neem gerust even contact met ons op, wij staan voor u klaar met raad en daad. De koffie staat klaar!
Graszoden bestaan uit levend materiaal en vraagt daarom een goede verzorging. In opgerolde toestand blijven de rollen ongeveer 24 uur in goede conditie (bij kouder weer kunnen de graszoden iets langer opgerold goed blijven) ,maar opgerold gazon mag niet in de zon worden gelegd. Dit voorkomt uitdroging.
Graszoden kun je het hele jaar door leggen, mits de ondergrond niet bevroren is. In de praktijk zijn januari en februari daarom vaak minder geschikt, maar in een zachte winter kun je ook in deze maanden graszoden aanleggen. Wanneer het kort na het aanleggen van de grasmat gaat vriezen, zullen de graszoden niet afsterven. Zodra het weer warmer wordt, zullen de graszoden verder wortelen.
Werken in natte grond is schadelijk. Wacht dus tot de grond voldoende droog is. Als er plassen op de voorgewerkte grond blijven staan raden wij ten zeerste af om de graszoden te leggen.
Bemest altijd voor de regen of een besproeiing zodat de meststoffen goed op kunnen lossen en het gazon niet verbrand. Om schimmel en andere problemen te vermijden is het zaak om na begin september geen kunstmest meer te strooien omdat het gazon de meststoffen niet meer volledig kan opnemen.
Onder elk gazon is er veel ongedierte te vinden dat organisch materiaal verteert. Sommigen zijn niet schadelijk voor het gazon en zorgen ervoor dat de grasmat goed belucht blijft. Maar er zijn ook soorten die wel schade aanrichten, zoals engerlingen. Dit zijn de dikke larven van bladsprietkevers eten de plantenwortels op en tasten zo onze perfect gelegde en onderhouden gazons aan. Engerlingen zijn larven van onder andere de meikever, junikever, sallanderkever, mestkever en rozenkever. Ze zijn te herkennen aan hun c-vormig lichaam met een verdikt achterlijf. De kleur is meestal geelwit met een oranjebruine kop en drie paar poten. Ze kunnen twee á vier centimeter lang worden en komen meestal na een zestal weken uit. De eerste paar weken voeden de larven zich met (dood) organisch materiaal zoals afgestorven plantenresten. Daarna schakelen ze over op (levend) de haarwortels van het gras om alle plantenwortels op te eten. Hierdoor zullen de zoden los komen te liggen en neemt de opname van water en voeding sterk af. Het resultaat is verdroogde, dode, gele of zelfs open plekken in het gazon.