"Waar kennis en kwaliteit samenkomen"

BEREKEN DIRECT JE PRIJS


Neem voor ons volledige aanbod een kijkje in onze webshop.

JE PRIJS

Welkom bij Kanters Graszoden

Al ruim 30 jaar dé specialist in duurzaam gekweekte graszoden.

Voor kwaliteit, persoonlijk advies en snelle levering voor elk formaat tuin, bent je bij ons aan het juiste adres.

Gazonaanleg graszoden online bestellen particulieren

online bestellen

Het gazon van jouw dromen is dichterbij dan je denkt. Bekijk ons aanbod voor hoogwaardig speelgazon en alles voor het onderhoud hiervan. Als je wil kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid, kies dan voor Kanters Graszoden uit Someren-Heide.

Naar de webshop >>

Gazonaanleg graszoden aanleg onderhoud

aanleg & onderhoud

Wil je zelf de graszoden leggen en heb je vragen over de aanleg of nazorg van je gazon, dan helpen wij je hier stap voor stap verder met professioneel advies. Wil je het liever laten leggen? Dan vind je hier ook een selectie van hoveniers die wij aanbevelen.

Meer over aanleg & onderhoud >>

Klanten aan het woord

Vandaag voor 15:00 besteld, morgen geleverd

Je bent bij ons ook van harte welkom voor het afhalen van de bestelde graszoden. Wij staan voor je klaar met persoonlijk advies voor jouw gazon. Onze centrale ligging zorgt voor een goede bereikbaarheid, dichtbij de snelweg. Wil je liever de graszoden op een locatie naar keuze laten bezorgen? Dat kan natuurlijk ook!

Wij kijken er naar uit je te ontvangen in het prachtige Someren Heide. De koffie staat klaar!

Gazonaanleg graszoden levering

Het gevoel van GROEN

Soms is het lastig uit te leggen, een gevoel. Toch maken we veel keuzes op basis van ons gevoel. Denk aan het kopje koffie op een frisse lenteochtend. Of een warme zomeravond in de tuin met vrienden. Of de zondagmiddag met de kinderen die in de tuin al hun avonturen beleven. Met dát gevoel in ons hoofd, besteden wij dagelijks de grootste aandacht en alle mogelijke zorg aan ons gras. Weinig woorden zijn verder dan ook nodig, want de kwaliteit die je zoekt is exact waar wij garant voor staan. We zeggen het zelf vaak, en horen het veelvuldig terug van tevreden klanten. Wij hebben gevoel voor groen.

Team Kanters Graszoden

Meest gestelde vragen

Goede vragen verdienen een goed antwoord. Hieronder vind je een selectie van de meest gestelde vragen over graszoden. Staat het antwoord op je vraag er desondanks niet tussen? Neem gerust even contact met ons op, wij staan voor je klaar met raad en daad.

Wij houden een dikte van 1,5 a 2 cm aan. Dit is tevens de hoogte die je kunt aanhouden voor de aansluiting op de terrastegels of vlonder.

1 rol graszoden is 1 m2 LxB = 250×40 cm

Afhankelijk van hoe vochtig de graszoden zijn, kan het gewicht variëren tussen de 12 kg en 15 kg.

Graszoden kun je het hele jaar door leggen, mits de ondergrond niet bevroren is. In de praktijk zijn januari en februari daarom vaak minder geschikt, maar in een zachte winter kun je ook in deze maanden graszoden aanleggen. Wanneer het kort na het aanleggen van de grasmat gaat vriezen, zullen de graszoden niet afsterven. Zodra het buiten weer warmer wordt, zullen de graszoden verder wortelen.

Graszoden bestaan uit levend materiaal en vraagt daarom een goede verzorging. In opgerolde toestand blijven de rollen ongeveer 24 uur in goede conditie, bij kouder weer kunnen de graszoden iets langer opgerold goed blijven. Let op: opgerold gazon mag niet in de zon worden gelegd. Zo voorkom je uitdroging.

Groen-kalk

Groen-kalk gaat grondverzuring tegen, zorgt voor een betere voedselopname door de planten en verbetert de grondstructuur. Daarom raden wij u aan groen-kalk mee te bestellen bij uw graszoden.
Gazon kalk korrels - DCM Groen-kalk 3 kg

Hoeveel groen-kalk heb ik nodig?

De hoeveelheid groen-kalk die u nodig heeft wordt automatisch voor u uitgerekend op basis van de hoeveelheid graszoden die u heeft ingegeven, waarbij rekening wordt gehouden met de voordeligste combinatie van verpakkingen.

Aanlegbemesting

Aanlegbemesting verbetert de bodemstructuur en geeft fosforrijke voeding waardoor de inworteling wordt versneld. Daarom raden wij u aan aanlegbemesting mee te bestellen bij uw graszoden.
Gazonmeststof bodemverbetering - DCM Aanleg gazon 3 kg

Hoeveel aanlegbemesting heb ik nodig?

De hoeveelheid aanlegbemesting die u nodig heeft wordt automatisch voor u uitgerekend op basis van de hoeveelheid graszoden die u heeft ingegeven, waarbij rekening wordt gehouden met de voordeligste combinatie van verpakkingen.